טור שכר מינימום- מאמר מס' 1

העלאת שכר המינימום

 כפי שרובנו קראנו ושמענו החל מה-1 ביולי 2011 הועלה שכר המינימום, אבל בפועל, איך אנחנו אמורים לראות את השינוי בתלוש? למה הכוונה במושג שכר מינימום? על מי חל חוק זה? האם יש אפשרות שמעסיק ישלם פחות משכר מינימום? מה לגבי שכר מינימום לנוער עובד? מי נכנס להגדרת נוער עובד? את כל המיידע החשוב הזה אתם מוזמנים לקרוא בקצרה בטורים הבאים.

"עובד שמלאו לו 18 שנים המועסק במשרה מלאה, כנהוג במקום עבודתו, זכאי לקבל ממעבידו שכר עבודה שלא יפחת משכר המינימום לחודש, שכר המינימום היומי או שכר המינימום לשעה, הכל לפי הענין." שכר המינימום כהגדרתו בחוק שכר מינמום תשמ"ז- 1987

משמעות המושג משרה מלאה היא עבודה שלא תעלה על 43 שעות בשבוע עבודה, או 186 שעות בחודש עבודה.

עכשיו לאחר שהכרנו את מושגי היסוד בעניין זה, ניתן להמשיך הלאה, כאמור, נכון לתאריך 1 ביולי 2011  הועלה שכר המינימום.

עובד במשכורת קרי, על בסיס של תשלום חודשי, השכר הועלה לסך של 4,100 ₪ בחודש.

עובד בשכר קרי, על בסיס יומי או שבועי הועלה השכר השעתי לסך של 22.04 ₪ לשעה.

שכר יומי לעובד בשבוע של 6 ימים הוא 189.23 ₪

שכר יומי לעובד בשבוע של 5 ימים הוא 164 ₪ 

כמובן שיכולה להיות אפשרות שהגדרת משרה מלאה בחברה בה אתם עובדים תוגדר בפחות שעות עבודה חודשיות אבל אין אפשרות להגדיר יותר שעות עבודה כמשרה מלאה, במידה ועבדתם יותר, המעסיק חייב בתשלום שעות נוספות

כמובן שככל ששכר המינימום עולה גם ההפרשות לפנסיה ולפיצויים צריכות לעלות כי הן מחושבות לפי אחוזים מכל שכר העבודה.

שכר המינימום מורכב משכר יסוד או משולב, תוספות יוקר, תוספת קבועה המשתלמת לעובד עקב עבודתו כל מה שלא נכנס להגדרות אלה מתווסף לשכר המינימום ולא נכלל בתוכו למשל, תוספת משפחה, תוספת ותק, תוספת בשל עבודה במשמרות, פרמיה מדודה, מוסכמת, קבועה או קבוצתית, משכורת י"ג, מענקים על בסיס שנתי, והחזר הוצאות, לרבות החזר הוצאות כלכלה, אש"ל ונסיעות שמשלם המעביד. תשלום עבור רכיבים אלו ישולם לעובד בנוסף לשכר המינימום לו הוא זכאי.חשוב לציין כי שכר המינימום צפוי לעלות פעם נוספת לסך של 4,300 ₪  ב- 1/10/2012.

למותר לציין כי עובד אשר הופרה זכותו לשכר מינימום רשאי להגיש תביעה בעניין לבית הדין לעבודה,יתרה מכך, הפסיקה הכירה בכך שעובד שהתפטר בגלל שלא שולם לו שכר מינימום, זכאי לפיצויי פיטורים למרות שהתפטר וזאת בשל העובדה שאי תשלום שכר מינימום עולה כדי הרעת תנאים מוחשית במקום העבודה אשר בהתקיימה אין לדרוש מהעובד להמשיך ולעבוד במקום העבודה הנ"ל.

מאמר זה נכתב בשנת 2013 כל האמור ברשימה לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי, על הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום הספציפי בטרם נקיטת כל פעולה משפטית או הימנעות מנקיטת פעולה כזו או אחרת.

מטפלים באנשים, לא בתיקים.

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם:

תפריט נגישות